Sabtu, 11 Jun 2011

kisah nak melamar...

bermula la alkisahnye pertemuan pertama di sekolah menengah antara si C dan si S....satu hari tu si C ni pegi la merewang2..almaklum la keje si C ni suke sgt merewang2 dan menyakat budak...tnpa disangka, si C terserempak dengan si S....dalam hati si C ni berkata2 "cutenye budak ni....kecik molek je"...nak takel agak2 sangkut x ea...hahaha..lepas tuh, boleh dikatakan tiap2 hari si C ni rewang2 supaya leh slalu serempak ngn si S...satu ari tu si C ni beranikan diri tuk brcakap2 ngn si S ni...tpi betapa pemalunye si S ni membuatkn si C ni ase geram je...umm lalu datang idea lam kepala otak si C ni tuk tulis surat kat si S.....(time ni bdk2 agi...tlfon belum boleh digunakan disekolah lagi ok..)...tulis surat bla bla bla bla......pastu bgi kat posmen (kwn aku la..) tuk bgi kat si S...hahaha malu bertentang mata punya pasal, surat la yg jdi perantara si C dan si S..lame2 berutus surat akhirnye si C pun meluahkan perasaannye kat si S...

si C : awk2..sy suke awk...nk x kte ade hbungn yg specel...awk terima x..?hahahah soalan x cepumas langsung....

si S : sy terima awk...thanks

hahaha wktu tu si C hepi giler cz bdk cute dh trime die...tpi lme2 hbungn si C dan si S ni x mcm org lain...dieorg x pernah bertegur sapa...tye kbar pun x...tpi hbungan si C dan si S ni msih kekal hingga lah si C ni bertukar sekolah setahun kmudian...

setelah si C bertukar sekolah, si C pun ade terdengar khabar yg si S pun ikut bertukar sekolah jgk..jadi, jarak si C dan si S makin jauh...lepas tu si C dan si S terus lost contact...

bermula la dari situ, si C yg sntiasa berpikiran negatif ni berfikir...

si C : (bercakap2 sendirian) ummm mungkin si S x pernah ade prasaan syg kat aku..lgsung x pernah cntact aku dah...x pe la aku akn sntiasa syg die walaupun die x prnah tahu...

macam mana si S nk tahu yg si C ni syg die cz si C sndiri pun x prnah luah perasaan die kat si S ni...hmmmm

pada satu hari kat skolah tu...mase tu si C ni dh msuk form 5 dh....mula la alkisah si C ni curang...mgkin sbb dh patah hati kot...bermula la si C ni jadi buaya tembaga...(bertukar2 pasangan daaa) huhu...frust la katakan....berbekalkan ayat2 yg power dan pujuk rayu, terbukti hasilnye ade yg tersangkut...bukan 1, tapi 3 skali hahahaha...tapi si C x pernah tahu yg si S disana masih mgharapkan si C ni...

smbung lagi....si C ni dah tamat skolah....dan si C ni dapat la smbung blaja...x jauh pun, kat area pntai timur tu je...si C dan si S ni mmg terus lost cntact...ble si C ni cbe nk hbungi si S, si S ni cam nk layan x nk layan je...lagi la si C rase frust...

hampir 7 tahun si C dan si S ni lost cantact...dalam 7 thun tu la dah macam2 prasaan ade dlm diri si C ni pada si S....prasaan RINDU, KASIH, SAYANG.....sampai la satu hri si C dpt hbungi si S...nmpaknye si S masih mahu brhbung ngn si C....tpi time tu si C dh jdi tunangan org...sbb kenapa si C masih lagi terus2 mencari si S...sbbnye bile si C dh jdi tunangan org, baru si C prasan yg si C sebenarnye telah jatuh cinta pada si S...lalu si C dah tekad dlm hati...

"seblum aku kawen, aku perlu tahu prasaan die pada aku...kalau prasaan die sama cam prasaan aku, aku akan putuskan pertunangan ni..."(padahal ade sbb lain lgi knape aku nk ptuskn prtunangan)....

begitulah tekad si C dlm hati die..time ni si S dh thu yg si C dh tunang...

21/11/2010...lalu si C hntr la msj kat si S ni mlalui YM...

si C : salam awk...duk wak pe tu?

si S : wslm..awk3 kejap ea sy nk mndi...awk tggu sy tau kjap...

si C : ok wak...lalu berkata2 la si C dlm hati..(pelik, sblm ni x prnh2 pun die cam ni...ummm x nak pkir yg bkan2 la...si C pun trus menunggu smbil main game solitire tuh)

si S : Buzz...

si C : Buzz....dh siap mndi ea...

si S : dh wak..bru je..awk dh mkn mlm?

si C : blm...sy x nk mkn la mlm ni..dh knyang..umm awk..sy nk tye bnda ni...blh x sy nk awk jwb ngn jjur...

si S : ape wak?

si C : sbnrnye ape prasaan awk kat sy?

si S : nape wak?nape awk tetba tye soalan cam ni?

si C : tlg jwb wak..sy prlu thu....awk plez jwb ngn jjur..

si S : awk, sy malu la nk ckp...

si C : awk tlg la trus trg..sy prlu tahu wak..

si S : umm sbnrnye sy syg awk...dri dlu smpai skrg...syg sy pda awk x prnah brubah pun..tpi sy x brani nk kcau awk sbb sy pkir awk dh bhagia ngn org lain...

ble si C bca msj tu, trus leleh airmata si C...kenapa??sbb time tu sume prasaan ade...trharu, bersalah dan macam2 agi la...

si C : awk syg sy, syg yg mcm mna tu?

si S : sy syg awk..sy sndiri pun x tau sy syg awk cam mana..yg pstinye sy syg awk dri dlu smpai skrg...

si C : awk tlg la jjur ngn sy...adkah prasaan syg awk pda sy lbih dri seorg _ _ _ _ _??

si S : sy malu la nk ckp..sy tkut awk pkir yg bkn2 nnti

si C : sy jnji sy x pkir yg bkn2...

si S : sbnrnye sy syg awk lbih...sy x tau cam mna prasaan tu blh mncul...

si C : mksud awk syg lbih yg cam mana tu?

si S : sy prnah ase nk kapel ngn awk...malu la sy wak...

lalu si C diam seketika krana trkjut...dlm hti si C ni brkata2...kite sma...

si C : awk, sy syg awk...thanks cz dh gtau sumenye...awk, sy nk kapel ngn awk..sy nk kte ade hbungan yg lbih..blh?

si S : sy trime wak...sy pun syg awk...

bermula la kisah percintaan antra si C dan si S...mereka berdua hidup bahagia...tiap2 hri mereka akn berbalas sms...tiap2 mlm si C akn menelefon si S...mereka brdua x pernah jangka yg mereka akn brtemu kmbali n hidup bahagia...bak kata pepatah "jika sayangkan seseorang, lepaskan dia...jika dia kembali, bermakna dia mmg tercipta untuk kita"....mmg betul pepatah tu...skrg si S dah kembali pada si C....spanjang si C dan si S kapel, si S slalu berkorban untk si C...mcm2 yg si S buat...si S slalu dtg jumpa si C kat tmpat keje si C...mklum la si C ni sbuk ckit...tpi pada si S, die x kisah itu semua, asalkan die dpt jumpa ngn si C...

sekarang genap 6 bln percintaan si C n si S....tiba mse tuk si C tunaikan impiannye...satu hari si C ajak si S jumpa...

si C : awk3, kite jmpa nk...awk brmalam kat tmpat sy ea...blh?

si S : knapa wak?

si C : ala ade la wak.sy nk ajk awk gi rewang2...rndu nk jumpa awk..dh lma kan kiter x jumpa.... (padahal si C ni dh ade plan...si C pun kluar tuk cari cincin cz die nk melamar si S tnpa pngetahuan si S)...tiba hri yg dtggu...

si S : awk, sy dh smpai...

si C : ok kjap ea sy ondway...
si C : awk, kiter gi umh sy dlu ea...nk knalkn awk kat fmily sy...(tnpa berkata ape2, si S stuju je..)

3/6/2011...wktu mlm tu lbih krang dlm pkul 12 lbih la kalau x silap....(adeh lupa time la plak..)...si C dan si S berada di tempat yg sunyi...

si C : awk3, sy syg awk...awk, sy nk awk ttup mata kjap blh?

si S : ala awk ni...ok3

si C : awk, sy cinta awk...nk x awk kawen ngn sy...?

si S : (smbil2 senyum dan ketawa kecil) sy nk kawen ngn awk..hehe

lalu si C pun keluarkan cincin tuk melamar si S...dgn prasaan yg gugup si C pun cakap

si C : sayang, sudi x awk kawen ngn sy??(lalu si C membuka baldu merah depan si S..)..awk buka la mata

pabila si S membuka mata teramat lah terkejut si S dan mgkin x sangka yg si C akan melamarnye pada malam tu...dengan muka yg masih trkejut dan mata x berkedip2 si S menganggukkan kepalanye tnda setuju...lalu si C pun menyarungkan cincin dijari manis si S...setelah itu, si S terus memeluk si C....ketika itu si C rasa hepi dan bahagia sgt2...

si C : syg, awk nanges ke?

tnpa berkata apa2, si S masih memeluk si C....si C membiarkan shja si S berada didalam pelukannye...

si C : awk, mulai dari hari ni...saya x kan benarkan sesiapa pun menyentuh awk...sekarang awk dh jdi milik sy tuk selamanya...sy mahu mencintai awk sepenuh jiwa sy...sy cinta awk setulus hati sy...

si S : awk, sy pun mencintai awk...dari dulu sampai skrg..sy cme mahukan awk dlm hidup sy...

sekarang si C n si S dah sah kawen...si S dh jdi istri si C yg sah...khidupan mereka lbih bhagia selepas kawen....

begitu lah kisah lamaran cinta antara si C n si S...


gambar sekadar hiasan


:- baca udah ler ea..jangan gelak2...ni ayat bdk darjah 1...asyik baca ayt org dewasa je..skali skala bca la yg bdk drjah 1 tlis...hakhakhakhak...

-: dah bace....x reti2 nk komen?? :-)

1 ulasan:

  1. kelakau. terlebey paham pon ade. haha

    BalasPadam